Visionen om at kunne tilbyde bæredygtige og tidssvarende rammer til Jyderups yngste borgere er hermed realiseret. Velkommen indenfor i et magisk og unikt børnehus, hvor leg og læring flyder sammen i inspirerende omgivelser.

Et børneparadis på Jorden

Adskillige små stjerner stod i position til at indtage det spritnye børnehus ’Galaxen’ i Jyderup, da det blev indviet i starten af september i år. Fulde af forventninger blev børnene budt indenfor til et univers fuld af innovative legefaciliteter i store lyse lokaler.

Børnehuset, som har plads til 180 børn, er praktisk placeret på adressen Elmegården 56, tæt på både skole, SFO og idrætshal. Men en central beliggenhed behøver heldigvis ikke udelukke den smukke og vilde natur, der pryder lokalområdet. Faktisk er naturen en bevidst integreret del af de udendørs legefaciliteter, hvor man bl.a. finder en stor legeplatform, bygget nænsomt op om 3 prægtige og bedagede træer.

Bygget af lokal entreprenørvirksomhed

Holbæk kommune, som er bygherren bag projektet, valgte Daurehøj Erhvervsbyg A/S fra Tuse til at styre hovedentreprisen på 25,5 mio. kr. Ud over det indlysende slutresultat i form af et godt og solidt stykke håndværk, har byggeriet også været til gavn for lokalsamfundet. Daurehøj Erhvervsbyg har bl.a. kunnet oprette 2 nye praktikpladser på netop dette projekt – en bygningskonstruktørpraktikant og en virksomhedspraktikant.

Arkitektonisk fremsynethed og indbygget klimatilpasning

Børnehuset er med sine 1350 m2 opført i bæredygtige og miljøvenlige materialer, som vil give en fremtidig besparelse til gavn for både miljøet og pengekassen. Fx består facadebeklædningen af varmebehandlet træ, der er solceller på taget og CTS-styret (Central Tilstandskontrol og Styring) ventilations- og varmeanlæg.

Der er desuden anlagt et LAR-anlæg (Lokal Afledning af Regnvand) på matriklen som har til formål at begrænse og forsinke regnvandsstrømmen lokalt. Et LAR-anlæg er en effektiv måde at afbøde konsekvenserne af monsterregn på og samtidig skabe grønne elementer, der med fordel kan inddrages i børnenes leg og læring.

Børnehusets arkitektoniske udformning er skabt med afsæt i et solidt fundament af viden om børns trivsel. Et motiverende børnemiljø bidrager nemlig med en masse positive og udfordrende sanseoplevelser, som virker understøttende for børns læring, adfærd og sociale trivsel. – Alt sammen faktorer, der er nøje medtænkt og integreret i børnehusets fysiske rammer.

Læs mere om projektet

Læs mere om projektet