Energirenoveret skole byder lyset indenfor

Tornvedskolen i Jyderup har fået en gennemgribende renovering og energioptimering. Arbejdet har omfattet både de oprindelige skolebygninger fra 1910 og 1950 og de senere tilføjede fløjbygninger.

I rammerne af den eksisterende skole er der således etableret en næsten ny skole, der lever op til nutidens krav til blandt andet klasselokaler, kontorlokaler, lærerværelse, gangarealer, køkkener, toiletter og teknikrum. Indgangsparti og trappeopgang er renoveret, der er udskiftet døre og vinduer og lavet nye lofter og nyt ventilationsanlæg overalt.

De ombyggede klasselokaler har fået et nutidigt udtryk med nye gulvbelægninger og farver på væggene. I tråd med tidens trend om mere gennemsigtighed har kontorerne fået nye glaspartier, og som led i energioptimeringen er der i biblioteket etableret ovenlys, der optimerer dagslyset.

To af fløjene har fået efterisoleret loftet og fået nyt tegltag med solceller.

Se også referencen Jyderup Børnehus.