Buddingevejs nye omsorgsboliger under tag

18. marts 2016

Dansk Byg er totalentreprenør på 40 nye omsorgsboliger i og ved en fredet skolebygning, den tidligere Lyngby Statsskole.

Der blev i ugen op til påske holdt rejsegilde på byggeriet ved den tidligere Lyngby Statsskole i strålende solskin. Den majestætiske gamle skolebygning, der er blevet fredet i sit ydre, får i den tidligere skolegård selskab af tre nye punkthuse, som nu er kommet under tag. Lyngby-Taarbæk Kommune får hermed 40 nye omsorgsboliger til ældre medborgere, 26 indrettet i den gamle skolebygning og 14 i de nye punkthuse. Ved rejsegildet takkede borgmester Sofia Osmani håndværkerne og fortalte, at de ældre skal visiteres, men ikke behøver være syge for at kunne gøre sig håb om en af boligerne, der vil stå klar til november. Der er netop lagt op til, at beboerne skal være aktive og have glæde af hinandens selskab i de mange fællesrum, der indrettes. Midt i området bliver der en stor afskærmet have med stisystemer og opholdsarealer med bænke og vandkunst.

Det er Dansk Byg fra Holbæk, der står for totalentreprisen, og det var med stolthed, at bestyrelsesformand Carlo Chow deltog i rejsegildet. – Det er sådan en opgave, vi er rigtig glade for at have vundet, en speciel opgave med store udfordringer, fordi vi både har den fredede bygning og naboer tæt på, som der skal tages hensyn til under byggeriet, fortæller Carlo Chow. Da Dansk Byg vandt opgaven, var det ikke på prisen alene, men på det bedste forslag til udførelsen. I samarbejde med arkitektfirmaet Kullegaard A/S, foreslog man at tilføje en kælder til teknik og opbevaring, så der kunne skæres en etage af højden på de nye huse. Hermed får beboerne i skolebygningen bedre lysindfald, og der blev i de nye huse mulighed for at indrette stuelejligheder med udgang til det fri.

Ud over aktiviteten på den travle byggeplads i Lyngby, kan Dansk Byg Erhvervsbyg A/S også glæde sig over, at der er blevet travlhed i virksomhedens eget maskinsnedkeri i Grevinge. Her er arbejde til mange mand i de kommende måneder, hvor der skal produceres nye vinduer og døre til hovedbygningen. – De smukke småsprossede vinduer er så karakteristiske for den fredede skolebygning, så de nye vinduer skal naturligvis laves som rigtigt håndværk med kitfals og forsatsrammer, fortæller Carlo Chow.

Siden Dansk Byggeri overtog Grevinge Maskinsnedkeri for et par år siden, har der været god gang i snedkeriet, og Dansk Byg har fået fleksibiliteten ved større egenproduktion som en betydelig konkurrencefordel, når det gælder renoveringsopgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *