Dette skal du vide om et pillefyr

Mangler du nyttig viden om hvad det kræver at have et pillefyr i hjemmet, dets funktion og vedligeholdelse, så lad blikket glide ned over artiklen og find ud af netop det.

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr bliver ofte også kaldet træpillefyr. Pillefyrets funktion er, at varme dit hus op, på nøjagtig samme måde som var det et olie- eller gasfyr. Her er er det bare træpiller der er er brændslet. Træpillerne består af træspåner og savsmuld som er blevet sammenpresset til hårde piller.

Funktionen af pilletfyret kan være en smule forskelligt og afhænger af hvilken kedeltype det er. Der findes to forskellige kedeltyper; brændekedel med en akkumuleringstank eller en automatisk pillekedel.

God besparelse i varmeudgifterne

Hvis vi sammenligner et træpillefyr med et oliefyr, så kan du spare knap 60 % af varmeudgifterne. Hvis vi derimod sammenligner med el, så kan du spare op til hele 70 % af varmeudgifterne. Så der er uden tvivl en god besparelse at hente, dog skal man væbne sig med tålmodighed, da udgifterne til et pillefyr typisk kan tjenes hjem efter senest fire år og tidligst to år.

Vær opmærksom på disse vigtige ting før du handler

  • Det kræver mere arbejde arbejde at have et pillefyr end et oliefyr. Dette skyldes at du ofte skal rense fyret for aske samt opfylde træpillemagasinet.
  • Dog kan du lempe på arbejdsmængden ved at investere i et automatisk rensesystem og andre teknologiske reservedele som plejer dit træpillefyr.
  • Før du køber et pillefyr, er det vigtigt at du kender til fyret forbrug, da et pillefyr bruger strøm som drivkraft til dens motor.
  • Sæt dig også ind i pillefyrets støjniveau. Nogle fyr støjer meget i modsætning til andre, men det er måske irrelevant hvis dit pillefyr skal placeres i en kælder hvor den ikke vil genere nogen.
  • Kend dit varmebehov – du kan nemlig købe et pillefyr som matcher dit varmebehov.

Gå ikke på kompromis med reservedele

Mange mennesker som ejer et pillefyr, vælger at gå på kompromis med kvalitet for at spare penge, når de skal købe reservedele til deres pillefyr. Det kan vi ikke anbefale, da billige reservedele af mindre kvalitet forringer og forkorter pillefyrets levetid. Et pillefyr skal plejes og bruge de bedste reservedele på markedet for at kunne yde det bedste i dit hjem. Langsigtede løsninger er altid de bedste. Det er bedre at lave én større investering, fremfor mange små investeringer, som alligevel ikke er gode for dit fyr. Find kvalitetsfulde reservedele til pillefyr hos Pillestoker.dk, som altid har nogle fornuftige priser, produkter og service.

En tanke om “Dette skal du vide om et pillefyr

  1. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *