Havelivet betyder meget – prøv et bålfad

For mange er haven et fristed, som giver følelsen af frihed især i de varme sommermåneder. Man behøver dog ikke kun at holde havehyggen til at være om sommeren. For at forlænge nydelsen i haven i lidt længere tid, kan man anskaffe sig et bålfad, som vil bidrage til mange hyggelige stunder. 

Forøg glæden for alle 

Måske er børnene blevet for store til, at de har lyst til at lege ude i haven og nu kun bruger den til at sole sig. Det kan man nemt ændre på. Ved at købe et bålfad som dette, kan familien samles om en fælles aktivitet og nyde varmen fra bålet på alle årets fire sæsoner. 

Haven vil blive et centralt sted, hvor familien hygger sig. Det vil blive brugt noget mere i de kolde måneder af store som små, når man både kan have varmen på samme tid med, at man nyder de forskellige årstider. 

Man kan næsten allerede forestille sig det. De vindstille aftener med børn og voksne samlet omkring bålfadet, hvor der skiftevis kommer nok så fornuftige forslag om, hvordan man får det i gang. Når det så til sidst lykkes med at få gang i bålet, vil varmen gøre alle mere snaksaglige. Historier og minder fra gamle dage vil tages op, og familien vil blive endnu tættere. 

Alt sammen blot med et bålfad i centrum for det hele. 

Hvad kan man lave med et bålfad?

Når man så sidder udenfor, har fået gang i bålet, så overvejer man måske, hvad man kan bruge det til. Hvis man har nogle overskydende tørre kviste, som alligevel skulle i brændeovnen, kan de nemt bruges til dette. 

Derudover kan de sultne og madglade også nemt deltage i bålaktiviteterne. Køber man det rigtige udstyr, kan man lave pandekager på bålet. Hvis man har lyst, er der også rig mulighed for at kunne lave snobrød, man skal blot lave dejen i køkkenet lidt i forvejen. Så er det ellers bare at finde en pind, som man kan sno dejen omkring.

Endnu en af favoritretterne ved bålet må være skumfiduser. Man rister dem på en pind hen over bålet indtil de får en gylden og karamelliseret farve. 

Herefter kan man spise dem direkte fra pinden, eller man kan med fordel placere skumfidusen mellem to mariekiks og nyde en lækker dessert direkte fra bålet. Mulighederne for bålfadet er mange. 

En tanke om “Havelivet betyder meget – prøv et bålfad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *