Hvilken tagtype skal jeg vælge?

Taget skal skiftes ud – men til hvad? Der er generelt mange beslutninger, der skal tages, når taget skal skiftes ud med et nyt, og her er tagtypen uden tvivl en af de største beslutninger. Nogle vælger bare at skifte til den samme tagtype, de allerede har i forvejen, men det er ikke nødvendigvis den bedste beslutning. Vi gennemgår derfor her de mest gængse tagtyper, så du kan finde det helt rette tag til dine ønsker og behov.

Tegltag

Tegltaget er den klassiske tagtype, som du finder rundt omkring på murermestervillaer. Det er stadig en meget populær tagtype, og det er der mange gode grunde til. Det er bl.a. den tagtype med den allerlængste holdbarhed, og så kræver den heller ikke den store vedligeholdelse. Tegl er også god til at holde på varmen og afgive den alt efter temperatur, og det betyder, at huse med tegltage har et rigtig godt indeklima. Tegltaget er dog også en del dyrere end mange tagtyper, faktisk er det en af de dyreste tagtyper på markedet. Prisen starter nemlig ved 1400 kr. pr. m2, men det har til gengæld en forventet levealder på 50-75 år – og ofte længere endnu.

Ståltag

Ståltaget er en nem og praktisk løsning. Det er nemlig både hurtigt at lægge, da det kommer i store plader, som blot skal sømmes sammen med rustfri søm. Det er også en let tagtype og egner sig derfor til de fleste huse eller endda ovenpå et eksisterende tag. Det kan selvfølgelig også spare dig nogle penge i sidste ende. Ståltaget fås i mange forskellige farver og kræver heller ikke den store vedligeholdelse, men har godt af en afrensning en gang imellem. Et ståltag koster omkring 700 kr. pr. m2 og har en holdbarhed på omkring 40-50 år.

Eternittag

Eternittaget har været lidt i modvind. Efter dets storhedstid i 70’erne og 80’erne fandt man ud af, at tagene indeholdt asbest. Det gør det dog ikke længere. I dag er eternittaget derfor kendt for at være en nem og praktisk løsning, især når man har et parcelhus. Prisen ligger i den lave ende, men på trods af det, har det faktisk en fornuftig holdbarhed. Taget kræver dog en del vedligeholdelse løbende, hvis du vil bibeholde et smukt og tæt tag. Eternittaget koster fra 500 kr. pr. m2 og kan holde i 25-30 år.

Tagpap

Tagpap har ikke altid været en attraktiv tagtype, og det er primært fordi det er blevet beskyldt for at have en dårlig holdbarhed. Sådan er det dog ikke længere i dag. Et tag i tagpap er i dag nemlig meget slidstærk og nemt at arbejde med. Det er derfor også relativt hurtigt at lægge. Det er også et meget stilrent og minimalistisk tag, da det ikke har hverken kanter, buer eller andre ujævnheder. Det er netop af disse grunde, tagpap er blevet et populært valg til moderne villaer. Tagpap koster omkring 600 kr. pr. m2 og har en holdbarhed på 30-40 år, men i praksis kan det holde meget længere.

Har du brug for hjælp til at vælge den rette tagtype til lige netop dit hus – og vil du gerne have en god pris på et nyt tag? Kontakt Jysk Tagkompagni og få et gratis tagtjek og et godt tilbud: https://jysktagkompagni.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.