På Herlev Hovedgade, lige overfor BIG Shopping Center, er et efterhånden sjældent set byggeprojekt ved vejs ende. Danmarks ældste frikirkemenighed, baptisterne, har fået en ny kirke, som de er meget stolte af. Og med god grund! Ud over sit elegante ydre, er kirkens indre design topmoderne med fleksibel rumdeling og avanceret akustik.

Dåb i det runde tårn

Inde bag det karakteristiske runde tårn, hvor korset pryder facaden, gemmer sig en dåbsgrav, der er markant større end den døbefont, der benyttes i folkekirken. Dåben hos baptisterne afholdes nemlig ud fra individets eget ønske herom, og derfor skal dåbsfaciliteterne jo kunne rumme en vis fysisk størrelse.

En helt særlig opgave

Med en byggesum på 5,5 mio. kr., er hovedentreprisen udført af Daurehøj Erhvervsbyg A/S fra Holbæk. En virksomhed der, ifølge direktør og ejer Birger Daurehøj, ikke er helt ubekendt med kirker: ”Vi har tidligere udført tømrer- og snedkerentrepriser i Vallensbæk Kirke i 2012 og i Raklev Kirke i 2010. Men det er første gang i virksomhedens historie, at vi bygger en hel ny kirke op fra bunden. Det har været en helt særlig opgave, at få lov til at være med til”, fortæller han.

Nu med plads til alle

Den færdige kirkebygning fordeler sig over 426 m2 i ét praktisk plan, til stor glæde for gangbesværede og børnefamilier. I forlængelse af kirkesalen er der etableret et hyggeligt caféområde, og mon ikke menigheden, fra kirkens nye industrikøkken, kan fremtrylle lidt lækkerier hertil. Caféområdet er desuden udstyret med en mobilvæg, der let kan adskille det fra kirkesalen. Alt efter behov kan der således være separate rum til mindre aktiviteter eller ét stort fællesrum til cafégudstjenester og fællesspisninger.

Læs mere om projektet her