Daurehøj Erhvervsbyg A/S er i fuld gang med at opføre huse til Karises nye grønne bydel ’Permatopia’ – et alternativt samfundskoncept inspireret af moderne teknologi og tidligere kulturperioders viden og kunnen.

På en græsmark i udkanten af Karise by, sker der lige nu store forandringer. Her bygges de i alt 90 rækkehuse, som vil udgøre den nye bydel – og da alle boliger skal stå indflytningsklare inden jul, er der fart på.

Daurehøj Erhvervsbyg A/S fra Holbæk har hovedentreprisen på 57 mio. kr. og skal opføre samtlige boliger i Permatopia. Ejer og direktør, Birger Daurehøj, er svært begejstret for virksomhedens centrale rolle i så stort og innovativt et byggeprojekt som Permatopia er;

”Det er jo ikke hver dag, at man får en bestilling ind af døren på at bygge en hel ny bydel” – som han siger!

Permatopias pionerer

Konceptet bag Permatopia er udviklet af eksperter i samråd med kommende beboere. Som navnet antyder, er visionen at skabe et selvforsynende samfund a la permakultur.

Permakultur er et alternativt koncept, hvor landbrug, forsyning og boliger hænger sammen i et kredsløb, der ikke forurener og nedbryder miljøet. Metoden opstod i 70’erne som reaktion på industrialiseringen af landbruget efter 2. verdenskrig og den stigende forurening af jord og vand.

Allerede til sommer kan Permatopias første generation flytte ind i deres nye boliger. Boligerne opføres i 8 klynger med løbende aflevering. 2 klynger står færdige nu til sommer, 3 klynger til efteråret og de sidste 3 klynger skal afleveres lige inden jul.

De 90 rækkehuse bliver attraktive, åndbare og økologiske lavenergihuse i 2 etager, opført i bæredygtige materialer, som giver minimal vedligeholdelse og lang holdbarhed.

 

Arkitekter: HOUSE Arkitekter
Ingeniører: Danakon A/S