Daurehøj Erhvervsbyg A/S er valgt til at styre totalentreprisen ved opførelsen af 81 nye ungdomsboliger.

Bebyggelsens syv etager rummer 48 et-rumsboliger, 27 to-rumsboliger og seks handicapvenlige etrumsboliger, alle med eget køkken og bad. Boligerne er minimalboliger på 20 – 36 m² netto. Til gengæld er de placeret på en måde, så der i stedet for lange gange bliver en masse spændende nicher, der indbyder til at fungere som opholds- og fællesrum. Hertil kommer en række studierum og fællesfaciliteter, to store tagterrasser samt et vaskeri.

Ungdomsboligerne har fået navnet Bryggerhuset, som henviser til en gammel brygger, der tidligere har ejet grunden. Senest har grunden på hjørnet af Dagmarsgade og Gormsgade rummet et plejehjem.

Den nye bygning bliver opført i mursten og passer derfor fint ind i gadens øvrige bebyggelse. Den er karakteristisk ved sine store vinduespartier med franske altaner, der leder lyset ind i boligerne.

Stuetagen nærmest svæver på et fundament af glas. Her er der indrettet fællesarealer, hvor de unge kan være i tæt kontakt med udelivet, som udspiller sig langs den arkadelignende overdækning. I stueetagen er der også reserveret plads til en overdækket cykelparkering.

Læs mere om Bryggerhuset

Fsb og Daurehøj bygger boliger på Nørrebro
06-09-2016 – building-supply.dk

Boligselskabet fsb holdt 10. august rejsegilde på 81 nye almene ungdomsboliger i Bryggerhuset
11-08-2017 – dagensbyggeri.dk