Facadeløft på 6 boligblokke

Munkesøparken, der er opført i 70’erne, skulle føres op til nutidige standarder med isolering, bedre komfort og et mere indbydende udtryk.

De 119 ældreboliger fordelt på seks blokke ligger i rolige omgivelser med udsigt til Kalundborg by og havet. Facaden er renoveret med lukning af altangange på den ene side og udskiftning af altaner på den anden side, alt imens lejlighederne var beboet. Arbejdet er derfor foregået under maksimal hensyntagen til beboerne.

Bygningernes partier med klassiske røde mursten træder nu tydeligere frem i kontrast til de nye hvide vinduer, den lysegrå facadebeklædning og nye zinktagrender. Opgaven indebar at fjerne gamle facadepartier nænsomt, så beboernes vægge ikke blev beskadiget og at bortskaffe materialer, hvor der var konstateret asbest i beklædningsplader samt bly og PCB i vinduesmaling.

De nye altaners vinduer kan både foldes og skydes til siden, de kan låses i ønsket position og er forsynet med en avanceret branddetektor. Altanerne har fået nye radiatorer, og der er etableret luft- og fugtstyring samt dræningssystem.

Udvendigt er der etableret bed med granitskærver langs facaden og nye havehegn til boligerne i stueplan.

Sideløbende har vi også køkkenentreprisen i Munkesøparken.