Sikringsvinduer uden tremmer udviklet på eget værksted

Vinduerne er udført dobbelt så høje som de gamle for at give mere lys til de indsatte. Sikringsvinduet er produceret i træ, med meget høj kerneandel og med indbygget metalforstærkninger.

Glasset er opbygget af flere lag glas og folier hvilket giver stor gennembrudsikkerhed, og der er indbygget solreflekterende glas i termoruden samt varmekant.

Det oplukkelige felt er udført med en udvendig perforeret stålplade og med et indadgående opluk. Vinduerne er DVV-mærket, og de er løbende under udviklingen blevet styrketestet på eget værksted. Bl.a. har Københavns Fængsler medvirket til at slå løs på vinduet med genstande der er at forefinde i en celle – f.eks en sengegavl.

Vinduet har yderligere gennemgået styrketest ved Teknologisk Institut i Århus og det har holdt til det hele.

– Den helt store gevinst er alt det dagslys, vi får ind. Og nu bliver der også udsigt fra cellerne. De gamle vinduer sad over hovedhøjde. De nye går så langt ned, at man kan stå på gulvet og kigge ud. Vi har den erfaring, at jo bedre rammer om afsoningen, jo færre konflikter får vi, siger Peter Vesterheden, inspektør for Københavns Fængsler og dermed chef for Vestre Fængsel.

Opgavens omfang: 750 sikringsvinduer og 4 store gavlvinduer på ca. 3,5 m x 10 m.

På siden Sikringsvinduer kan du læse mere om hvilke løsninger vi kan tilbyde.