Sådan indretter du en god hjemmearbejdsplads

Siden corona-virussens indtog i Danmark for et år siden, er der rigtig mange, der har arbejdet hjemmefra. Hvorvidt det er godt eller skidt for arbejdsglæden og effektiviteten, er der delte meninger om. Der er dog meget, der taler for, at vi i højere grad skal benytte os af hjemmearbejdsdage i fremtiden. 

Hvis det skal fungere, er det vigtigt, at vi har gode hjemmearbejdspladser, så vi ikke pådrager os diverse arbejdsskader. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du indretter en god hjemmearbejdsplads.

Invester i et godt skrivebord

Når du indretter din hjemmearbejdsplads, bør du prioritere at investere i et godt skrivebord. Faktisk bør du overveje at køb et hæve sænkebord. Med et hæve sænkebord på hjemmearbejdspladsen får du nemlig mulighed for at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. 

Det er rigtig godt for ryggen, hvis du kommer op at stå lidt med jævne mellemrum. Et hæve sænkebord er desuden smart, hvis I er flere, der benytter arbejdspladsen. Bordet kan nemlig nemt justeres, så det passer til mennesker af alle højder.

Vælg en stol med god støtte

Udover skrivebordet er det vigtigt at investere i en god stol. Hvis du ikke allerede ejer en god kontorstol, bør du købe en. 

Spisebordsstole er ikke beregnet til at sidde på i mange timer i streg hver eneste dag. Din ryg har brug for støtte og affjedring, hvis du ikke skal pådrage dig rygskader. Det er desuden vigtigt, at din arbejdsstol kan indstilles i højde, så den passer godt til din krop.

Sørg for god belysning

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du passer godt på dine øjne. Det er derfor meget vigtigt, at din hjemmearbejdsplads har god belysning, så du ikke anstrenger dine øjne unødigt. Du har derfor brug for en god skrivebordslampe, der giver et godt, behageligt lys. 

Vær desuden opmærksom på at undgå direkte sollys både i ansigtet og i computerskærmen. Det er naturligvis kun godt med et naturligt lysindfald på hjemmearbejdspladsen, da sollys er godt for mange ting. 

Du bør dog sørge for, at du har mulighed for at skærme af for direkte sollys. Det er nemlig hårdt for dine øjne, hvis de hele tiden udsættes for solens skarpe stråler. 

Hvis du følger de ovenstående råd, vil du få dig en hjemmearbejdsplads, der ikke giver dig arbejdsskader. Så er du klar til at arbejde effektivt hjemmefra, hvor du har direkte adgang til din foretrukne kaffe og ikke bliver forstyrret af kolleger.

57 tanker om “Sådan indretter du en god hjemmearbejdsplads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *