Sådan klarer du rengøringen miljøvenligt

Miljøvenlig rengøring kan være altafgørende for optimal sundhed. Både dit eget ve og vel, men i den grad også med omtanke på kloden og miljøet. Med den øgede fokus på klima og miljø, og de problemer vi potentielt set står over for i fremtiden, har det aldrig været mere aktuelt at vælge de ting til, der ikke bidrager til en negativ påvirkning af miljøet.

Et af disse områder er altså rengøring. Hvor det før i tiden for flertallet handlede om, at det skulle dufte godt og rent, er vi i dag heldigvis blevet mere bevidste om, at en ren duft ikke nødvendigvis er resultatet af økologisk renhed. Nej, den rene duft skyldes i mange tilfælde en masse kemikalier, der så at sige skaber illusionen om renhed, via duften – den kemisk fremstillede duft. Og her er en masse indholdsstoffer, der også flyder direkte ud i kloakken og videre ud i naturen, som generelt set ikke er godt for vores klima.

Rengør dine vinduer miljøvenligt

Når du skal rengøre dine vinduer, kan du altså med fordel tænke på, at det ikke skal kradse i næsen, når du gør rent. Det er ikke nødvendigvis et tegn på, at de bliver ekstra rene. Nej, vælg i stedet miljøvenlige og godkendte midler, som måske ikke dufter lige så kraftigt at blomster, men som i stedet er langt bedre for både din egen sundhed og miljøets sundhed.

https://www.miljovenlig-vinduespudser.dk/guide-til-vinduespudsning-saadan-pudser-du-dine-vinduer-selv kan du klikke ind og læse meget mere om, hvordan du pudser dine vinduer på den miljøvenlige måde.

Husk også alle tingene på dit badeværelse

Og nu når du er i gang med at skifte ud af rengøringsmidler, der indeholder en masse miljøskadelige indholdsstoffer, kan du passende kigge videre på dit badeværelse. Her vil med garanti være en masse cremer, shampoo, balsam, plejeprodukter – ja, måske endda tandpasta – der kræver et gennemsyn.

Igen afslører det, at vi før i tiden ikke har været lige så fokuserede på, at vi er nødt til aktivt at handle for vores klimas skyld – også på et individuelt plan. Gå derfor alle dine produkter igennem, smid dem ud, der ikke er miljøvenlige (og husk at gør det på den rigtige måde) og køb fremover både miljø- og allergivenlige produkter.

Hvis du vil gå rigtig meget op i det, kan du også fremstille dine helt egne naturlige produkter. Du kan fx lave din egen tandpasta, eller fremstille dine helt egne shampooer og balsamer – der er ingen grænser for, hvad du helt på egen hånd faktisk kan udrette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.