Vestegnens voksenundervisning melder klar til fremtiden

29. august 2016

I de forgangne måneder har Rødovres beboere kunnet iagttage et 4. etagers højt uddannelsescenter skyde op i midtbyen. For med politistationen som nabo og en iøjnefaldende placering på hjørnet af Tårnvej og Egegårdsvej, har byggepladsen dagligt tiltrukket sig stor opmærksomhed blandt de mange forbipasserende.

Det nye uddannelsescenter, som tilhører Vestegnen HF & VUC, er designet med fokus på teknologi og bæredygtighed. Fx betyder bygningens placering og udformning, at solen kan udnyttes optimalt som vedvarende energikilde. Borgmester for Rødovre kommune, Erik Nielsen, omtalte byggeriet som intet mindre end en ’modig og spektakulær’ arkitektonisk konstruktion under fejringen af rejsegildet sidste år.

Hovedentreprenør fra Holbæk ledte an

Bevæbnet med en god plan, en dygtig projektleder samt en entreprisesum på knap 50 mio. kr., indledte Dansk Byg byggeriet af skolen i april sidste år. Med afsæt i solide og bæredygtige materialer er der tale om et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Bygningen er nemlig, med sine 2800 m2 kubiske volumen, skræddersyet til sit formål som moderne undervisningsvirksomhed mange år frem. Udover de traditionelle undervisningslokaler er der etableret lokaler med transformerbare faciliteter, der let kan tilpasses alternative undervisningsbehov.

Bæredygtigt og fleksibelt design

Uddannelsescentret har plads til 300 daglige studerende og kan varetage undervisningen af op mod 1000 studerende bl.a. via e-learning. Med de nye rammer har skolen nemlig kapacitet til at imødekomme den digitalisering og fleksibilitet, der efterspørges i samfundet. Den traditionelle undervisningsform, med fysisk tilstedeværelse som forudsætning, suppleres i stigende grad med undervisning i det virtuelle univers. Og med en ideologi baseret på teknologi, bæredygtighed og aktiverende undervisning, kan Vestegnens kursister i Rødovre indlede det nye skoleår i et innovativt og professionelt læringsmiljø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *